Font Size

Czcionka
alexjones.pl Ekologia i środowisko Styl życia
niedziela, 14 września 2014

Ludzie tak nie wyglądają

Australijska modelka Meaghan Kausman pozwie firmę Fella Swim, która zdecydowała o wyretuszowaniu jej zdjęć. Chce w ten sposób sprzeciwić się lansowaniu nierealistycznych i niezdrowych wzorców piękna. „Gazeta Wyborcza” informuje, że Kausman wrzuciła na swoje konto na Instagramie zdjęcia przed i po przeróbce, pisząc: „Nie zgadzam się na to, żeby jakakolwiek firma manipulowała zdjęciami, twierdząc, że chudsze jest lepsze. Noszę rozmiar osiem a nie cztery. A każda kobieta, niezależnie od rozmiaru, jest…
Coke jest najcenniejszą marką w historii, i “Coca-Cola” jest drugim na świecie najbardziej rozpoznawalnym słowem – po „hello”. Ale sam napój jest absolutna trucizną dla metabolizmu człowieka. Coke jest bardzo blisko do poziomu kwasowości kwasu akumulatorowego i dlatego może czyścić powierzchnie tak samo jak, a często lepiej, niż wiele toksycznych środków czyszczących jakich używamy w…
sobota, 13 września 2014

Zdrowe wspomnienie lata

Urlop - czas relaksu i odcięcia od codziennych problemów. Okazja do zwiedzenia ciekawych miejsc, poznania odmiennych kultur i zawarcia nowych znajomości. Skuszeni ciepłym słońcem, zachęceni urokiem leśnego cienia i skorzy do szaleństw, często zapominamy o swoim bezpieczeństwie, dbałości o zdrowie oraz prawidłowej ochronie. Bo choć lato to czas wypoczynku, niestety niesie też za sobą szereg…
poniedziałek, 25 sierpnia 2014

Hodowla bydła ludzkiego

Ludzie w większości zdają sobie sprawę z tego, że pyszne mięsko które jedzą, jest od piszczących z przerażenia zwierząt uśmiercanych w brutalny sposób. Żydzi i wyznawcy Islamu jedzą mięso z uboju rytualnego (halal), gdzie męczarnie zwierzęcia są świadomie, specjalnie przedłużane, bo w świętych książkach Pan Bóg pisze, że krew jest nieczysta, więc ta musi wypłynąć…
Fabryczny przemysł mięsny mówi, że wołowina jest bardzo wartościowa dzięki zawartym w niej istotnym składnikom odżywczym. Mówi, ze mięso jest jednym z najlepszych źródeł żelaza i witamin. Według "mięsnych autorytetów", jest również dobre z uwagi na kalorie i częścią zdrowej dla serca diety gospodarującej cholesterolem. Pomimo tych wszystkich dziwacznych opinii ze strony przemysłu, on nigdy…
Wczoraj w Sejmie odbyło się pierwsze czytanie poselskiego projektu ustawy o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Projekt ma na celu ograniczenie dostępu na terenie placówek szkolnych i wychowawczych do środków spożywczych zawierających znaczne ilości składników niezalecanych w rozwoju dzieci. Na cenzurowanym są chipsy, frytki i słodkie napoje. Projekt ustawy wprowadza spore zmiany w…
Miliony Amerykanów biorą statyny żeby obniżyć poziom cholesterolu. Chociaż te często przepisywane leki mogą wydawać się magicznym środkiem na wszystko, prawda jest taka, ze prowadzą do wielu niebezpiecznych – niekiedy fatalnych – skutków. Czytaj dalej by dowiedzieć się dlaczego skutki uboczne statyn mogą cię (dosłownie) zabić. Statyny działają blokując zdolność organizmu do produkcji cholesterolu. Mogą…
Nie musisz być architektem wnętrz, aby dobrze zagospodarować swoją prywatną przestrzeń w mieszaniu lub domu. Poniżej prezentujemy kilka rad jak dobrze urządzić wnętrze swojego mieszkania. Po pierwsze warto pamiętać o doborze kolorów. Nie zawsze powinniśmy kierować się modą, ponieważ moda szybko przemija. Dobrze jest postawić na kolory stonowane i ponadczasowe. Dobrą barwą dla naszych ścian…
Czy marihuana wywołuje raka? Ciesząca się totalną cenzurą wojna rządu z marihuaną może być dotkliwie pobita, szczegolnie w świetle wielu kwestii wymagających skupienia i wyjaśnienia. Dr Sean McAllister z the Pacific Medical Center w San Francisco spędził lata na badaniu cannabidiolu, cannabinoidu znalezionego w cannabis, roślinie z której pochodzi marihuana. “Cannabidiol daje nadzieję nietoksycznej terapii,…
Unijni urzędnicy chcą, abyśmy sami oceniali, czy kupowana żywność nadaje się jeszcze do spożycia, czy jednak może nam już zaszkodzić – czytamy w „Dzienniku Polskim”. W tym celu z opakowań wielu produktów miałby zniknąć napis „Najlepiej spożyć przed…”, określający minimalny termin ważności jedzenia. Dotyczyć to miałoby m.in. ryżu, suchych makaronów, kawy czy nawet dżemów. Usunięcie…
  Tak więc związek pomiędzy chorobami a żywnością znany jest od dawna i naukowo potwierdzony w ostatnich dekadach. Okazało sie, że to dr Antoine Bechamp miał rację, a nie szeroko nagłaśniany L.Pasteur. Jednak masowa dezinformacja przemysłu wymazała te osiągnięcia z życia codziennego. Dlaczego nie ma o tym powszechnej wiedzy? Ponieważ istnieje monopol na prace naukowe,…
Od blisko 20 lat przeżywamy renesans medycyny zwanej naturalną. Z jednej strony jest to zrozumiałe. Istotne obniżenie poziomu edukacji, poprzez zarówno znaczące obniżanie czasu edukacji, np. konkretnie w medycynie, z około 8 lat do 5, przy ilościowym zwiększeniu zakresu tematów, jak również poprzez wycinanie tematów niewygodnych dla przemysłu, powoduje wbrew euforii mediów, pogarszanie stanu zdrowia…